LaTeX

Fancyhdr twopage

26. januar 2009 af Fejl 40 (Slettet)

Hej

Jeg er ved at lave et langt tosides dokument. Jeg vil gerne lave sidehovederne som det er vist i illustrationen i dette link:

img231.imageshack.us/img231/8002/illustrationev0.jpg

Jeg har sammenstykket følgende noget af det, men jeg får ikke det rigtige resultat, idet højre side ikke viser den aktuelle section, men blot skriver CONTENTS.

\documentclass[a4paper,12pt,twoside,titlepage]{report}
\usepackage[ansinew]{inputenc}
\usepackage[T1]{fontenc}
\usepackage{amsmath}
\usepackage{fancyhdr}
\pagestyle{headings}
\renewcommand{\sectionmark}[1]{%
\markright{\thesection\ #1}}
\fancyhf{}
\renewcommand{\headrulewidth}{0.5pt}
\renewcommand{\footrulewidth}{0pt}
\addtolength{\headheight}{2.5pt}
\fancypagestyle{plain}{%
\fancyhead{}
\renewcommand{\headrulewidth}{0pt}
}
\begin{document}

tekst

\end{document}

Vedhæftet fil: illustration.jpg

Brugbart svar (2)

Svar #1
27. januar 2009 af daleif (Slettet)

jeg vil nok starte med at skifte til memoir i stedet for report klassen

\documentclass[a4paper,12pt,titlepage,openany]{memoir}

giver dig samme udseende som report

memoir har en lagt bedre håndtering af sidehoved og -fod end fancyhdr og er nemmere at styre, se evt. PracTeX Journal 2008-2 for en artikel om det.


Svar #2
27. januar 2009 af Fejl 40 (Slettet)

Tak for tippet. Jeg er i gang med at kigge på din artikel. Det ser brugbart ud. Hvordan implementeres memoir klassen? Når jeg bare copy-paster den linie du skrev, stopper Texniccenter med at compile efter 300 fejl.


Brugbart svar (2)

Svar #3
27. januar 2009 af daleif (Slettet)

For det første skal du joi naturligvis ikke anvende fancyhdr pakken

\documentclass[a4paper,12pt,twoside,titlepage,openany]{memoir}
\usepackage[ansinew]{inputenc}
\usepackage[T1]{fontenc}
\usepackage{amsmath}

\nouppercaseheads
\pagestyle{headings}

\setsecnumdepth{subsubsection}
\maxsecnumdepth{subsubsection}
\settocdepth{subsubsection}

\usepackage{lipsum}

\begin{document}

\chapter{test}

\section{test 2}

\lipsum[1-12]

\end{document}
 


Svar #4
27. januar 2009 af Fejl 40 (Slettet)

Jeg har implementeret det du skriver, men der er kommet alle mulige problemer:

- overskrift, abstract og indholdsfortegnelse klumper sammen på forsiden.

- Forsiden er markeret som side nr. 1, hvilket står i bunden i midten

- Contents og Bibliography skal ikke stå i indholdsfortegnelsen

- På ulige side står <sectiontal>. <section> i hovedet. På lige sider står Contents. Det skulle være <subsectiontal>. <subsection> på ulige sider og <section> på lige sider.

Jeg har ikke så lang tid, så jeg ved ikke om jeg skal droppe det? Eller er der et quick fix?
 


Brugbart svar (2)

Svar #5
27. januar 2009 af daleif (Slettet)

Smid et eksempel ellers har vi ingen anelse om hvad det er du laver.

Headeren er standard header, jeg tror lidt du mangler kapitler, de står normalt på venstre sider og sektions information i de højre headers

* anvend \tableofcontents*

* hvorfor skal bibliografien ikke med i indholdsfortegnelsen, det synes jeg da er underligt over for læseren.

men smid et eksempel så vi kan se hvad du laver


Svar #6
27. januar 2009 af Fejl 40 (Slettet)

Nedenfor er en helt forsimplet udgave af mit dokument. Jeg vil ikke bruge chapterinddeling idet jeg teksten er ud i et. Det øveste niveau jeg opererer med er derfor section.

\documentclass[a4paper,12pt,twoside,titlepage,openany]{memoir}
\usepackage[ansinew]{inputenc}
\usepackage[T1]{fontenc}
\usepackage{amsmath}
\usepackage{appendix}
\usepackage{caption}
\usepackage{booktabs}
\usepackage{lipsum}
\usepackage{dcolumn}
\usepackage{natbib}
\usepackage{array}
\usepackage{graphicx}
\usepackage{makeidx}
\nouppercaseheads
\pagestyle{headings}
\setsecnumdepth{subsubsection}
\maxsecnumdepth{subsubsection}
\settocdepth{subsubsection}
\title{Master Thesis}
\author{Morten}
\begin{document}
\maketitle
\begin{abstract}
Abstract
\end{abstract}
\tableofcontents
\newpage
\section{To-do list}
\lipsum[1-6]
\section{The Basics}\setcounter{figure}{0}\setcounter{table}{0}
\lipsum[1-6]
\subsection{Basic Solid Mechanics\label{BSM}}\setcounter{equation}{0}
\lipsum[1-6]
\newpage
\section{Konklusion}\setcounter{figure}{0}\setcounter{table}{0}
\lipsum[1-6]
\bibliographystyle{abbrv}
\begin{thebibliography}{WW}
\bibitem{ABC}ABC bogen
\end{thebibliography}
\end{document}

Vedhæftet fil:test.pdf

Brugbart svar (2)

Svar #7
27. januar 2009 af daleif (Slettet)

for det første anvend \chapter på øverste niveau ikke \section

du skal ikke selv nulstille de countere, det gør \chapter for dig

lær at anvende \frontmatter og \mainmatter, begge er beskrevet i min LaTeXbog, smid \maketitle indeni titlingpage environmentet, jeg kan ikke huske om memoir faktisk understøtter titlepage optionen

array, dcolumn,booktabs pakkerne kommer memoir allerede med så dem behøver du ikke

\bibliographystyle giver kun mening hvis du anvneder bibtex

du burde også anvende babel


Svar #8
27. januar 2009 af Fejl 40 (Slettet)

Jeg er ikke interesseret i at anvende \chapter på grund af de kæmpe overskrifter. Det er en alt for voldsom opdeling til mit formål. Det er jo ikke en bog jeg skriver.

Jeg kan se at det ikke er sådan lige til at lave en ordentlig header, hvis jeg ikke skal lære en masse nyt. Og det kan jeg simpelthen ikke nå inden fredag.


Brugbart svar (2)

Svar #9
27. januar 2009 af daleif (Slettet)

det er derfor memoir er smart!

prøv med \chapter og tilføj følgnde til din preamble

\chapterstyle{section}

kapitlernes forsider kan konfigureres meget nemt i memoir. Det har jeg et eksempel dokument om på ctan.org (memoirchapterstyles)


Svar #10
27. januar 2009 af Fejl 40 (Slettet)

Når jeg bruger \chapterstyle{section} bliver det bedre, men jeg kunne stadig godt tænke mig at både \chapter og \section står med en mindre skrift.

Kan man gøre sådan at sider hvor der startes et chapter ikke får sidetal?

Kan man ændre noget så der i hovedet på lige sider står "The basics" og ikke "Chapter 2. The basics"

Vil du uddybe hvordan jeg får en side specifikt til forsiden, samt en side specifikt til abstract?


Brugbart svar (2)

Svar #11
27. januar 2009 af daleif (Slettet)

Det står beskrevet i memoir manualen. Men det synes jeg nu du skal lade være med at rode med.

(2) \aliaspagestyle{chapter}{empty}   jg ville dog fortsat have sidetal på kapitel forsider

(3)

 \makepsmarks{headings}{%
      \createmark{chapter}{both}{nonumber}{}}
      \createmark{section}{right}{shownumber}{}{. \ }
      \createmark{subsection}{right}{shownumber}{}{. \ }
        \createmark{subsubsection}{right}{shownumber}{}{. \ }
        \createplainmark{toc}{both}{\contentsname}
      \createplainmark{lof}{both}{\listfigurename}
      \createplainmark{lot}{both}{\listtablename}
      \createplainmark{bib}{both}{\bibname}
      \createplainmark{index}{both}{\indexname}
      \createplainmark{glossary}{both}{\glossaryname}
    }
\pagestyle{headings}

(4) begge dele står beskrevet i min LaTeXbog


Svar #12
27. januar 2009 af Fejl 40 (Slettet)

(2) Kommandoen virker. Jeg synes at det ser fjollet ud at sidetallet står centreret i bunden af siden på de sider hvor et nyt chapter starter, mens sidetallet står i hovedet på de andre sider.

(3) Jeg får at vide at \createmark er undefined control sequence. Jeg har dette dokument

\documentclass[a4paper,12pt,twoside,titlepage,openany]{memoir}
\usepackage[ansinew]{inputenc}
\usepackage[T1]{fontenc}
\usepackage{amsmath}
\usepackage{appendix}
\usepackage{caption}
\usepackage{lipsum}
\usepackage{natbib}
\usepackage{graphicx}
\usepackage{makeidx}
\nouppercaseheads
\pagestyle{headings}
\setsecnumdepth{subsubsection}
\maxsecnumdepth{subsubsection}
\settocdepth{subsubsection}
\chapterstyle{section}
\aliaspagestyle{chapter}{empty}
\makepsmarks{headings}{%
\createmark{chapter}{both}{nonumber}{}}
\createmark{section}{right}{shownumber}{}{. \ }
\createmark{subsection}{right}{shownumber}{}{. \ }
\createmark{subsubsection}{right}{shownumber}{}{. \ }
\createplainmark{toc}{both}{\contentsname}
\createplainmark{lof}{both}{\listfigurename}
\createplainmark{lot}{both}{\listtablename}
\createplainmark{bib}{both}{\bibname}
\createplainmark{index}{both}{\indexname}
\createplainmark{glossary}{both}{\glossaryname}
}
\pagestyle{headings}
\title{Master Thesis}
\author{Morten}
\begin{document}
\maketitle
\begin{abstract}
Abstract
\end{abstract}
\tableofcontents
\newpage
\chapter{To-do list}
\lipsum[1-6]
\subsection{Mindste niveau}
Dette er det mindte niveau
\end{document}


Brugbart svar (2)

Svar #13
27. januar 2009 af daleif (Slettet)

opdater din latex installation, din memoir er for gammel.

Hvilken version af MikTeX anvender du?

Du har også fejl i ovenstående () rod i {}'erne), det skal være

\makepsmarks{headings}{%
  \createmark{chapter}{both}{nonumber}{}
  \createmark{section}{right}{shownumber}{}{. \ }
  \createmark{subsection}{right}{shownumber}{}{. \ }
  \createmark{subsubsection}{right}{shownumber}{}{. \ }
  \createplainmark{toc}{both}{\contentsname}
  \createplainmark{lof}{both}{\listfigurename}
  \createplainmark{lot}{both}{\listtablename}
  \createplainmark{bib}{both}{\bibname}
  \createplainmark{index}{both}{\indexname}
  \createplainmark{glossary}{both}{\glossaryname}
}


Svar #14
27. januar 2009 af Fejl 40 (Slettet)

Ved at klippe det ovenstående ind får jeg filen som er vedhæftet. Min miktex er version 2.7. Jeg opdaterer hele skidtet nu.

Vedhæftet fil:test.pdf

Brugbart svar (2)

Svar #15
27. januar 2009 af daleif (Slettet)

Ja, men det er din editor som ikke stopper ved fejl, tjek din log

Hov

  \createmark{chapter}{both}{nonumber}{}

skulle være

  \createmark{chapter}{both}{nonumber}{}{}

resultat er vedhæftet

Vedhæftet fil:stud.pdf

Svar #16
27. januar 2009 af Fejl 40 (Slettet)

Efter at have opdateret hele Miktex pakken ser det umiddelbart ud til at der er succes på begge fronter. Bortset fra at jeg stadig ikke har fået lavet separate sider til forsiden og abstract.

Mange tak for dit tålmod. Det er absolut værdsat.


Brugbart svar (2)

Svar #17
27. januar 2009 af daleif (Slettet)

De to ting står forklaret i min LaTeXbog, der er et helt kapitel om opsætning af memoir


Svar #18
27. januar 2009 af Fejl 40 (Slettet)

I slutningen af mit dokument vil jeg gerne have en mængde appendices. Jeg har prøvet at snyde mig til det ved at skrive

\newpage
\setcounter{section}{0}
\renewcommand{\thesection}{\Roman{section}}
\chapter{Appendices}
\section{Appendix I\label{AppI}}her skal der stå noge. See appensix \ref{AppII}.
\section{Appendix II\label{AppII}}her skal der stå noget mere See appensix \ref{AppI}

Det fungerer også fint, bortset fra at eksempelvis Appendix II får overskriften II Appendix II. Det kan jeg omgå ved at bruge \section*, men så virker krydshenvisningerne ikke. Hvad skal jeg stille op?

Og kan du i øvrigt give mig et link til den bog du har omtalt nogle gange?


Brugbart svar (2)

Svar #19
27. januar 2009 af daleif (Slettet)

Sådan gør man ikke

\appendix

\chapter{Overskrift} ...

google mit navn og latexbog, jeg er ikke helt klar over hvordan forummets regler vedholder sig til reklame


Svar #20
27. januar 2009 af Fejl 40 (Slettet)

Jeg ved godt at det var snyd, men æstetikken er ikke i højsædet når jeg har så travlt. :-)

Når jeg gør det som du skriver får jeg en overskrift som hedder "A <valgte overskrift>". Men vil have "Appendix A: <valgte overskrift>"

Og så vil jeg have én entry på indholdsfortegnelsen hvor der står "Appendices". De enkelte appendices skal ikke stå nævnt.


Forrige 1 2 Næste

Der er 31 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.