Almen studieforberedelse (AT)

Slaveri - engelsk/historie, engelsk/biologi ?

26. januar 2009 af Imanlill (Slettet)

Heey folkens,..

Har overvejet at læse en del af en roman i engelsk som handler om en sort's "rejse" over atlanterhavet på et slaveskib.

Historie-delen er jeg ikk så sikker på da engelsk allerede er humaniora og historie derfor skal være samfundsfagligt - begreber, modeller og teorier osv.. men jeg er ikk helt sikker på hvad det er jeg kan komme ind på så det bliver samfundsfagligt og ikk humanistisk.

Biologi-delen fik jeg at vide, at der kunne man forklare sygdomme som blev ført over atlanten og de mange der døde på skibene før de nåede i land og sammenligne med hvad for en viden man havde den gang i forhold til den viden vi har i dag. Det er en lidt mere metodisk måde kaldte min lærer det. Jeg er bare ikk sikker på at jeg kan finde noget ordentligt materiale til det - bortset fra at jeg selvf. kan tage udgangspunkt i romanen,..

Nogle der kan hjælpe mig lidt med at bestemme hvilken kombi jeg skal vælge? Lige nu overvejer jeg mest engelsk/biologi - men engelsk/historie har haft i tankerne fra begyndelsen..

ellers andre der har overvejet at skrive om slaver?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2009 af hadir (Slettet)

Hejsa

Jeg har os overvejet at skrive om slaver i Engelsk/historie.. Jeg vil skrive om slavernes historie/rejse fra at være slaver og tag det op til idag, noget med Obama, osv..

Har ik overvejet det grundigt nok men det er en tanke..

ved ellers ik hva jeg skal skrive :S


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. februar 2009 af heureka88 (Slettet)

Hej

Jeg er pt også igang med at skrive om slavehandlen og musikken slaverne 'medbragte' fra Afrika. Jeg skriver i historie og musik, og skal også bruge his samfundsvidenskabeligt. Det er en noget utraditionel kombi, da samfundsvidenskabelig metode ikke plejer at bruges i sådan en sammenhæng, har jeg ladet mig fortælle. Dog har jeg tænkt at bruge  denne metode ved at se på  slavernes identitetsfølelse, og hvorledes sådan en undertrykkelse kunne finde sted, altså i hvilket slags samfund dette kunne lade sig gøre. Desuden også hvilke sociologiske strømninger der gjorde sig gældende, og hvordan dette var et kultursammenstød.

Er dette mon tilstrækkeligt som samf.vid. metode?


Skriv et svar til: Slaveri - engelsk/historie, engelsk/biologi ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.