Matematik

Logaritmer

27. januar 2009 af JL1992 (Slettet)

Er der nogen der kan give mig løsningen på følgende:

Opgave 1:
Log(3) = 0,48 og log(2) = 0,30

Beregn uden brug af lommeregner:
a) log(6) og log(12)
b) log(1/2) og log(1/4)
c) log(1/3) og log(1/6)

Opgave 2:
Omskriv dette så der kun er et logaritmetegn:
a) log(a)+log(2a)-log(b)
b) log(7)+log(a)-log(28/a)

Ex:
log(a)+log(b)-log(c)
log(a*b)-log(c)
log(a*b/c)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2009 af mathon

a) log(6) og log(12)

log(6) = log(2*3) = log(2) + log(3) = 0,30 + 0,48 = ...

........

log(12) = log(22*3) = log(22) + log(3) = 2*log(2) + log(3) =2*0,30 + 0,48 = ...


Svar #2
27. januar 2009 af JL1992 (Slettet)

Hvad med resten?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. januar 2009 af mathon

...dem øver du dig på


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. januar 2009 af mathon

b) log(1/2) og log(1/4)

log(1/2) = log(1) - log(2) = 0 - log(2) = - 0,30
............

log(1/4) = log(1) - log(4) = 0 - log(22) = -2*log(2) = -2*0,30 = -0,60


Skriv et svar til: Logaritmer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.