Matematik

HJÆLP:) så du sød.. hehe

27. januar 2009 af Yaldaa (Slettet)

Hej, er der nogle som kan hjælpe mig?:)

jeg har en aflevering for men jeg har problemer med en opgave som er om andengradslinger.

ax^2+bx+c

jeg har to rodder 1 og 3 og en anden tal som jeg slet ikke ved er for noget (0,3) og dette tal rammer faktisk y aksen. og de andre x aksen

der står at jeg skal finde a, b og c.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2009 af mathon

y = a(x-1)(x-3)

til beregning af a

3 = a(0-1)(0-3)
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. januar 2009 af Isomorphician

Du kan bruge at forskriften for et andengradspolynomium kan skrives som:

f(x) = a(x - r1)(x - r2), hvor r1 og r2 er rødderne.

Nu kan du indsætte værdierne for dit punkt, og isolere a.


Svar #3
27. januar 2009 af Yaldaa (Slettet)

giver det ikk a = 1

men hvordan finder jeg så udaf b og c?


Svar #4
27. januar 2009 af Yaldaa (Slettet)

men hvad med b og c hvordan bergener man dem?:) hehe


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. januar 2009 af Isomorphician

Når du har fundet a, kan du gange parenteserne ud for at få den gængse form for et andengradspolynomium.


Svar #6
27. januar 2009 af Yaldaa (Slettet)

hva det forstår jeg ikk sorry saxii.... hehe

kan du måske ikk være sød og skrive hvordan jeg skal gør?:)


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. januar 2009 af Isomorphician

f(x) = 1(x - 1)(x - 3), hvor du ganger parenteserne ud.


Svar #8
27. januar 2009 af Yaldaa (Slettet)

hmm, hvordan gør man det? hehe:)


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. januar 2009 af Isomorphician

f(x) = 1(x - 1)(x - 3)

ganger med faktor 1:

f(x) = (x - 1)(x - 3)

ganger første led i første parentes med begge led i anden parentes:

f(x) = (x2 - 3x) - 1(x - 3)

ganger andet led i første parentes med begge led i anden parentes:

f(x) = (x2 - 3x) - (x - 3)

parenteserne hæves:

f(x) = x2 - 3x - x + 3

der forkortes:

f(x) = x2 - 4x + 3


Svar #10
27. januar 2009 af Yaldaa (Slettet)

hvis jeg expander det i lommeregneren vil det så give den rigtige resultat?:)


Svar #11
27. januar 2009 af Yaldaa (Slettet)

tak for hjælpen hehe du bare en engel;)


Brugbart svar (0)

Svar #12
27. januar 2009 af mathon

                                (a-b)(a-c) = a2 - ac - ab + bc = a2 - (b+c)a + bc


Svar #13
27. januar 2009 af Yaldaa (Slettet)

af hva for noget hehe??


Skriv et svar til: HJÆLP:) så du sød.. hehe

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.