Matematik

Trigometri

27. januar 2009 af piñaka (Slettet)

Hej.

Jeg ved at denne opgave allerede er blevet lagt ud men da jeg mener ikke at kunne finde tilstrækkelige beregninger til at regne den ud har jeg lagt den ind igen i håb om at kunne finde en forståelse for opgaven.

Opgaven lyder sådan:

I en trekant ABC er vinkel C=45 grader, højden til a = 35 og medianen til a = 37. Fodpunkterne for højden h.a og medianen m.a kaldes henholdsvis H og M, og det oplyses at trekant AMC er spids.

Beregn de ukendte sider og vinkler i trekant ABC.

Mit problem er at finde siden BC og AB samt vinkel B og A.

Håber du kan hjælpe.


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. januar 2009 af ibibib (Slettet)

Beregn først CA (Trekant ACH er retvinklet).

Derefter CM (I trekant ACM kender du C, AC og AM).

CB er det dobbelte af CM.


Svar #2
27. januar 2009 af piñaka (Slettet)

tusinde tak nu er det meget indlysende.


Skriv et svar til: Trigometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.