Matematik

Potensfunktion

28. januar 2009 af andersxchristensen (Slettet)

y=4x3

a) Hvor mange procent vokser y med, hvis x vokser med 15 %? Og hvis x vokser med 25 %? Og hvis x fordobles?

b) Hvor mange procent falder y med, hvis x falder med 4%? Og hvis x falder med 37%?

c) Hvor mange procent skal x reduceres med, hvis y skal reduceres med 10%? Og hvis y skal reduceres med 25%? Og hvis y skal halveres?

Dette er mine opgaver.. Jeg kan ikke finde ud af dem og jeg kender godt resultaterne, men kan ikke finde frem til resultaterne vha. af min udregning? Det ville være dejligt hvis i gad at vise hvordan man udregner dem. ;) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. januar 2009 af Isomorphician

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=633654


Svar #2
28. januar 2009 af andersxchristensen (Slettet)

Kan du så svare mig på:

En biografejer ved erfaringsmæssigt, at hvis han forhøjer billetprisen med 10%, falder antallet af biografgæster med 4%. Beskriv sammenhængen mellem billetprisen og antallet af biografgæster ved en potensmodel.


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2009 af Isomorphician

Tror du skal løse:

0,96 = 1,1a


Svar #4
28. januar 2009 af andersxchristensen (Slettet)

kan du uddybe ? :p


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. januar 2009 af Isomorphician

Den generelle forskrift for en potensvækst:

y = xa

Med oplysningerne fra opgaven:

(100 % - 4 %) = (100 % + 10 %)a <=>

0,96 = 1,1a, hvor du isolerer a.


Skriv et svar til: Potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.