Matematik

Tangent til linie?

28. januar 2009 af Christiane.k (Slettet)

Hej Alle.
Jeg har følgende opgave:
I et koordinatsystem i planen er en linje l og en cirkel C bestemt ved
l: y = - x+4
C: x2+y2-6x-10y+26=0
Gør rede for, at linjen l er tangent til cirklen C:

Jeg har løst den på den vedhæftede fil, men kan simpelthen ikke få den til at passe..
Er der en, der kan se min fejl, for jeg har stirret mig fuldstændig blind på denne opgave...

Hilsen Christiane.


Brugbart svar (2)

Svar #1
28. januar 2009 af Isomorphician

Du indsætter forkerte værdier i formlen:

dist(P, l) = |ax1 + by1 + c|/(√(a2 + b2))

Du omskriver også linjen l  forkert.


Svar #2
28. januar 2009 af Christiane.k (Slettet)

Hvordan skal linjen ikke omskrives på den måde, eller rettere, hvordan skal den så?
Og.. :) Hvad er det så du indsætter i formlen?


Brugbart svar (2)

Svar #3
29. januar 2009 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/152247


Svar #4
29. januar 2009 af Christiane.k (Slettet)

Tusind tak skal du have. Jeg har dog lige et enkelt spørgsmål, hvordan finder jeg linjens normalvektor?


Svar #5
29. januar 2009 af Christiane.k (Slettet)

Argh.. Undskyld, dumt spørgsmål, det er selvfølge hvad der står foran x og y...


Skriv et svar til: Tangent til linie?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.