Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Rentabilitet

04. november 2004 af Maria! (Slettet)
Når man laver rentabilitets analyse... skal man så først lave en resultatopgørelse og Balance ultimo?

På forhånd mange tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2004 af madsbs (Slettet)

Hvilke tal har du?

Det vil da være klart lettest, såfremt tallene står opstillet i resultatopgørelse og balance, da jo skal bruge de forskellige mellemresultater samt balanceposter for at beregne nøgletal til rentabilitetsanalyse.

Svar #2
04. november 2004 af Maria! (Slettet)

Jeg har regnet disse tal ud...men jeg vil bare gerne vide om når man skal lave en aflevering om man så skal lave en resultatopgørelse og balance ultimo..

det er en rentabilitets analyse for 20x5 - 20x7:

Afkastningsgrad= 1.540 X 100 = 15 %
10.250

1.720 X 100 = 13 %
13.050


1.880 X 100 = 12 %
15.700


Overskudsgrad

1.540 X 100 = 6 %
25.600

1.720 X 100 = 5,9 %
28.700

1.880 X 100 = 5,9 %
31.400

Aktivernes omsætningshastighed

25.600 = 2,4 %
10.250

28.700 = 2,1 %
13.050

31.400 = 2 %
15.700

Egenkapitalens forrentning

1.120 X 100 = 12,5 %
8.925

1.110 X 100 = 9,3 %
11.850

1.040 X 100 = 7,1 %
14.630

Gældsrente

420 X 100 = 4 %
10.250

610 X 100 = 4,6 %
13.050

840 X 100 = 5,3 %
15.700






Svar #3
04. november 2004 af Maria! (Slettet)

Også har jeg lavet analyse over indtjeningsevne:

Overskudsgrad.............

1.540 X 100 = 6 %
25.600

1.720 X 100 = 5,9 %
28.700


1.880 X 100 = 5,9 %
31.400

Dækningsgrad...............

7.668 X 100 = 29, 9 %
25.600

8.326 X 100 = 29 %
28.700

8.772 X 100 = 27,9 %
31.400

Bruttoavanceprocent.....

8.200 X 100 = 32 %
25.600

8.900 X 100 = 31 %
28.700

9.400 X 100 = 29, 9 %
31.400

Indeks for omsætning

34.500 X 100 = 134,7%
25.600

Beregning af kapacitetsomkostninger:
Kontante kapacitetsomkostninger
Afskrivninger................
Kapacitetsomkostninger i alt.................................

5.718
+ 410
6.128

6.226
+ 380
6.606

6.532
+ 360
6.892

Indeks for kapacitetsomkostninger i alt.....................................

6.892 X 100 = 112,4 %
6.128



Svar #4
04. november 2004 af Maria! (Slettet)

den sidste opgave kan jeg ikke finde ud af, ved ikke hvordan jeg skal regne den ud..:-(

C) Vurder realismen i det fremlagte resultatbudget for 20x8 på grundlag af besvarelsen under punkt B samt en analyse af den forventede indtjeningsevne for 20x8.

Budget for 20x8

34.500
23.500
11.000
700
10,300
6.900
3.400
450
2.950
950
2000
600
1.400
(altså resultatopgørelsen)

håber du kan hjælpe..

Svar #5
04. november 2004 af Maria! (Slettet)

opgaven er til imorgen..så håber meget på, at du har tid..

Svar #6
04. november 2004 af Maria! (Slettet)

Er der nogen andre som er gode til EØ og har tid til, at hjælpe mig..

Brugbart svar (0)

Svar #7
04. november 2004 af madsbs (Slettet)

Altså hvis resultatopgørelsen og balancen står i opgaven (det gør de jo nok, siden du har kunne regne det ud), skal de ikke med i besvarelsen. Bare du får udregningerne med.
Skal du ikke også kommentere tallene? Men det ved du jo, hvordan man gør jf. dit tidligere indlæg.
Skriv i øvrigt et par dage før næste gang, så du har længere responstid. Og når det ryger ud fra "Nyeste indlæg" til højre, må du gerne opfriske det.'

Nå ja, opg. C:

Ser det fornuftigt ud? Altså ingen store ændringer? Så er det realistisk.

Brugbart svar (0)

Svar #8
04. november 2004 af madsbs (Slettet)

Og jeg synes, du må opfriske indlægget, selvom Peden ikke er meget for det...

Skriv et svar til: Rentabilitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.