Matematik

Beregning af brøk?

29. januar 2009 af marketing (Slettet)

Nogen der kan hjælp med at beregne denne brøk? for jeg er HEEELt lost!

64/3 + 4 * 16/2 =?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Find den mindste fællesnævne, det vil sige det tal som begge nævnerne går op i, altså 6 og sæt det på en fælles brøkstreg. Du får 320/6 = 160/3


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. januar 2009 af mathon

64/3 + 4 * 16/2 = 63/3  +  1/3  +  4*8  =  21  +  1/3  +  32  = 

(21+32)  +  1/3  =  53 + 1/3

.............

evt. 160/3


Skriv et svar til: Beregning af brøk?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.