Matematik

Differentialligning

29. januar 2009 af Tina. (Slettet)

dy/dx=(x+1)(x-1) , x e R og y>1

Man får oplyst til en bestemt løsning til differentialligningen forløber i området R*]1;(uendelig)[

Jeg skal så bestemme ekstremumssted og monotoniforhold for denne løsning til differentialligningen.

hjææææælp ??? :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2009 af mathon

dy/dx = (x+1)(x-1)  =  x2 - 1


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. januar 2009 af mathon

y = ∫(x2 - 1)dx  =  (1/3)x3 - x + k


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. januar 2009 af dnadan (Slettet)

Jeg tror, at du har skrevet et x i stedet for et y i en af dem(formentligt den sidste, hvis jeg husker rigtigt)


Svar #4
29. januar 2009 af Tina. (Slettet)

Ja ups, der skulle selvfølgelig stå dy/dx=(x+1)(y-1) , x e R og y>1

Men altså er ikke helt med på de der svar?

Altså hvad er det helt præcis jeg gør?


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. januar 2009 af richterklanen (Slettet)

Seperation af de variable: (1/(y-1)dy = (x+1)dx


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. januar 2009 af dnadan (Slettet)

Jeg skal så bestemme ekstremumssted og monotoniforhold for denne løsning til differentialligningen.

Extremumssted medfører dy/dx=0=(x+1)(y-1), da y>1 og xεR fås det, at den sidste parentes altid vil være positiv. Dvs. det er den første parentes, der bestemmer. Hvis (x+1)=0 er der extremumssted.

Mononotoniforhold undersøg fortegnet på dy/dx før og efter extremumstedet.


Svar #7
29. januar 2009 af Tina. (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. januar 2009 af richterklanen (Slettet)

Du skriver at løsningenforløber i området R*]1; uendelig[. Det forstår jeg ikke.


Svar #9
29. januar 2009 af Tina. (Slettet)

Om en bestemt løsning til diffenrentialligningen dy/dx = (x+1)(y-1)  ,    x ε R og y > 1      oplyses, at grafen forløber i området R x ]1;Φ[

Φ = uendelig


Brugbart svar (0)

Svar #10
29. januar 2009 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/152303


Brugbart svar (0)

Svar #11
29. januar 2009 af mathon

rettelse

Vm(f) = ]1;oo[


Brugbart svar (0)

Svar #12
29. januar 2009 af richterklanen (Slettet)

Se vedh. fil.

Vedhæftet fil:y'.doc

Svar #13
29. januar 2009 af Tina. (Slettet)


Svar #14
29. januar 2009 af Tina. (Slettet)

Altså jeg sætter y' = 0

Men altså der er jo to ubekendte.? Skal jeg bruge nul-reglen?


Svar #15
29. januar 2009 af Tina. (Slettet)

Jeg fandt ud af det :D

Tusind tak for hjælpen allesammen


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.