Matematik

mat-opg

04. november 2004 af yess (Slettet)
Hej er der nogen, der kan hjælpe med denne opgave.

Hvis lufttrykket ved havets overflade er p0, og temperaturen er 0 grader, så er trykket p i h km's højde over havets overflade bestemt ved p=p0*1,13^-h

a)I hvilken højde er trykket det halve af trykket ved havoverfladen?

b)Hvor mange procent falder trykket, for hver km man siger til vejrs?

Svar #1
04. november 2004 af yess (Slettet)

Jeg mener stiger
b)Hvor mange procent falder trykket, for hver km man stiger til vejrs?

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. november 2004 af frodo (Slettet)

a) p=½p0 løs for h!

b) p/p0*100%=1,13^-h*100%

Svar #3
04. november 2004 af yess (Slettet)

er b 113%?. Vil du ikke nok forklare opgave a?

Svar #4
04. november 2004 af yess (Slettet)

er b 113%?. Vil du ikke nok forklare opgave a?

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. november 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

Ved havoverfladen: h = 0, p=p0

når trykket er halveret: 0.5p0, dvs. løs for h


Svar #6
04. november 2004 af yess (Slettet)

Hvordan skal jeg beregne denne formel?
p=½p0 løs for h.

Brugbart svar (0)

Svar #7
04. november 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

Nej!

0,5p0=p0*1,13^-h

0,5=1,13^-h

Svar #8
04. november 2004 af yess (Slettet)

er det løsningen til opgave a 0,5=1,13^-h

Brugbart svar (0)

Svar #9
04. november 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

h=5,67 km (3 s.f.)

Svar #10
04. november 2004 af yess (Slettet)

ok tak, er opgave b rigtig?

p/p0*100%=1,13^-h*100%=113%

Brugbart svar (0)

Svar #11
04. november 2004 af frodo (Slettet)

1,13^-1 * 100% = 88,5%

Svar #12
04. november 2004 af yess (Slettet)

ok, men hvorfor bruger du -1?

Svar #13
04. november 2004 af yess (Slettet)

1,13^-1 * 100% = 88,5%, hvorfor brugte du -1?

Brugbart svar (0)

Svar #14
05. november 2004 af frodo (Slettet)

H = antallet af km man stiger til vejrs, og i denne sammenhæng er det selvfølgelig en!

I formlen står:
1,13^-h
H må da være en, og der kommer da til at stå 1,13^-1

Brugbart svar (0)

Svar #15
05. november 2004 af Peden (Slettet)

Har du givet os alle oplysninger?

For ikke så længe siden hjalp jeg en med en lignende opgave og der endte vi ud i en differentialligning !?

Brugbart svar (0)

Svar #16
05. november 2004 af frodo (Slettet)

tror ikke det bliver nødvendigt i denne sammenhæng. Eksponentielle udviklinger er jo netop kendetegnet ved,at lige store x-tilvækster giver lige store procentuelle y-tilvækster!

Skriv et svar til: mat-opg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.