Matematik

COS/SIN

29. januar 2009 af SMA45 (Slettet)

Hej

Jeg sidder her med en opgave, jeg ikke rigtig kan komme igang med. Håber der er nogle, som vil hjælpe :)

Opgaven lyder:

Beregn de ubekendte stykker i Trekant ABC, når det gælder at:

a = 25

b = 75

c = 60

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. januar 2009 af Dynin (Slettet)

#0 brug cosinus-relationen til at bestemme den ene vinkel ... sinus-relationen til den anden og bestem den sidste ved at vinkelsummen i en trekant er 180ο


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. januar 2009 af cicis (Slettet)

her er en formel måske du kan bruge

a/sinA=b/sinB=c/sinC


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. januar 2009 af Booklover (Slettet)

Men her har du jo allerede svaret på de forskellige sidestykker - ikke sandt? Er det vinklerne der skal bestemmes??

Du skriver "beregn de ukendte stykker..." - hvilke stykker drejer det sig om? sidestykkerne i trekant ABC?


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. januar 2009 af mathon

A = cos-1[b2 + c2 - a2/(2bc)]

B = cos-1[a2 + c2 - b2/(2ac)]

C = cos-1[a2 + b2 - c2/(2ab)]


 


 


Svar #5
29. januar 2009 af SMA45 (Slettet)

Det er vinklerne jeg skal finde.


Brugbart svar (1)

Svar #6
30. januar 2009 af Booklover (Slettet)

Så skal du enten bruge :

- en cosinusrelation (se de første tre formler fra linket http://da.wikipedia.org/wiki/Cosinusrelation - der hvor formlerne starter med "Cos A, B, C")

- en sinusrelation (se den anden af de to formler fra linket http://da.wikipedia.org/wiki/Sinusrelation - der hvor formlen starter med "sin (A) / a ... ").

Håber det kan hjælpe !

Mange smil

Marie.


Skriv et svar til: COS/SIN

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.