Matematik

Tangent

31. januar 2009 af Limling (Slettet)

Håber, at I kan hjælpe..

I et koordinatsystem med begyndelsespunkt O er der givet en cirkel c med ligningen:

c: (x-8)2 + y2 = 16

Cirklen har to tangenter, som begge går gennem O(0,0)

Bestem koordinatsættet til røringspunktet for hver af de to tangenter..

Hmm.. Nogen ideer til hvordan man kan løse den?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2009 af peter lind

Teg de op. Så vil du se at x-aksen mellem O og cirklens centrum er hypotenusen i en retvinklet trekant, hvor røringspunktet er den hjørnet i den rette vinkle. Brug pytagora til at find en ligning for punkterne. Dette sammen med cirklens ligning giver dig 2 ligninger som du må løse.


Svar #2
31. januar 2009 af Limling (Slettet)

Problemet er, at jeg ikke kan finde ud af at tegne det.. hvad skal jeg bruge udover radius sqr(16)?

er centrum (-8,1) ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar 2009 af mathon

C(8,0)


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. januar 2009 af mathon

                                    c: (x-8)2 + (y-0)2 = 42


Svar #5
31. januar 2009 af Limling (Slettet)

#1 Mener du ikke, at x-aksen mellem O og cirklens centrum er en katete?


Brugbart svar (1)

Svar #6
31. januar 2009 af mathon

se

Vedhæftet fil:tangentligning_4.doc

Brugbart svar (0)

Svar #7
31. januar 2009 af mathon

bemærk:
kun én løsning for x
men
to løsninger for a

i overensstemmelse med
at
tangenterne ligger symmetrisk om x-aksen
y1 = a1*xo
y2 = a2*xo         hvor xo er fælles


Brugbart svar (0)

Svar #8
31. januar 2009 af richterklanen (Slettet)

Se vedh. fil.


Skriv et svar til: Tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.