Matematik

Redusere!

01. februar 2009 af Carry22 (Slettet)

Jeg skal meget snart op i matematik, og jeg kan slet ikke finde ud af at redusere. Nogen der kan forkalre kort og forståeligt hvordan man gør?

Mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Ja det kommer jo lidt an på hvilken type opgaver du tænker på, men at reducere er at gøre udtrykket mindre omfattende. Lad os sige du har et udtryk som 2*(x-5)+4y-2x, og du skal reducere det, så skal du først gange parentesen ud, dernæst ser du, hvad der kan forkortes væk. Her for eksempel 2x-10+4y-2x = 4y-10. Du kan se, at de 2x går ud mod de -2x, mens vi ikke kan gøre noget ved resten. Der er også brøker, der kan reduceres, og så bliver det lidt mere indviklet, men kom med at par eksempler, så kan vi kigge på det.


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. februar 2009 af mathon

...du må lære dig det aritmetiske hierarki...


Svar #3
01. februar 2009 af Carry22 (Slettet)

#1 Det jeg f.eks. har problemer med er helt enkel som f.eks. 2*(3-a)+4= eller a-4a+6a


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. februar 2009 af mathon

2*(3-a) + 4               gang ind i parentesen

(2*3 - 2*a) + 4          hæv plus-parentesen

2*3 - 2*a + 4            ruducer

6 + (- 2a) + 4           addition kan foretages i den rækkefølge, det ønskes

-2a + 6 + 4 

-2a + 10     

.................

a - 4a + 6a = 1a - 4a + 6a  = (1 - 4 + 6)a = 3a


Skriv et svar til: Redusere!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.