Matematik

Eksponentialfunktion

02. februar 2009 af Stella Lilja (Slettet)

Hej er der nogen der kan hjælpe mig med denne opgave;

Eksponentialfunktionen Y = a^x + b, hvordan kan jeg finde a og b, hvis jeg kun kender 2 punkter grafen går igennem (0,2) og 85,26). ?

Kan slet ikke forstå det ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2009 af Darwin (Slettet)

#0. Hej.

Indsæt de to talpar (x1,y1)=(0,2) og (x2,y2)=(85,26) i udtrykket y = ax + b, så:

i)      y1 = ax1 + b

ii)     y2 = ax2 + b

Dette ligningssystem kan løses som to ligninger med to ubekendte (hvor de ubekendte er a og b som ønskes fundet).

Bemærk, at konstanten b alene kan findes ved brug af ligning (i), dvs. punktet (0,2).


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. februar 2009 af Darwin (Slettet)


Svar #3
02. februar 2009 af Stella Lilja (Slettet)

okay, når man så regner det ud, for kan nemlig heldigvis godt regne 2 ligninger med 2 ubekendte, hvodan laver man så grafen? for kan ikke finde ud af hvad forskellen er mellem linær og eksponential?


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. februar 2009 af Duffy

Du mener velsagtens

y = b·ax

og ikke :     y  = a^x + b


Svar #5
02. februar 2009 af Stella Lilja (Slettet)

Jeg ved ikke hvad forskellen er på de der 2, er de begge ikke eksponentialfunktioner?


Skriv et svar til: Eksponentialfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.