Matematik

Afstandsberegning

04. februar 2009 af SMA45 (Slettet)

Hej

Jeg har lidt problemer med denne opgave. Håber i kan hjælpe mig.

Det astronomiske fænomen ”lysende natsky” kan iagttages i Danmark i perioden juni til august. En
enkel metode til at bestemme afstanden fra jorden til en lysende natsky består i, at to observatører A
og B måler vinklen mellem vandret og sigtelinjen til skyen C. De to observatører er anbragt, så
punktet D ligger lodret under C og på den vandrette linje gennem A og B.
 

a) Beregn afstanden |DC| fra jorden til skyen, når der foreligger følgende målinger:
 

a = 27,2°         b = 37,6°                    |AB| = 50 km.

Se vedhæftet billede.
 

På forhånd mange tak for hjælpen.


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Uden at have set tegningen, så vil jeg sige, du skal bruge triangulering, find det i din bog (altså under trigonometri). Jeg kigger lige på tegningen.


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Af tan(A)=CD/(50+x) og tan(B)=CD/x, Jeg har kaldt stykket BD for x. To ligninger med to ubekendte.


Skriv et svar til: Afstandsberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.