Matematik

f(0) ?

04. februar 2009 af stray (Slettet)

Hejsa

Jeg er stødt på noget mærkeligt i en hjemmeopgave, som jeg håber at nogen vil forklare for mig. Opgaven lyder således:

Vækstraten for funktionen f(x) = b * a^x er 17 %, og f (0) = 24. Angiv tallene a og b.

Så er det at jeg gerne vil spørge jer: Hvad pokker er f (0) ? Det er jeg aldrig stødt på før.

Håber i kan hjælpe ^^


Brugbart svar (2)

Svar #1
04. februar 2009 af hansen_09 (Slettet)

Altså f(0) er det samme som at sige, at x = 0. Den vil altså komme til at se sådan her ud:

f(0) = b * a^0


Svar #2
04. februar 2009 af stray (Slettet)

tusind tak for hjælpen ^^


Svar #3
04. februar 2009 af stray (Slettet)

Hvorfor er f (0) = 24 ?


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du skal sige vækstraten: dF(x)dx=0,17 og løse den, så har du desuden f(0)=b*a0=24 <=> b=24


Svar #5
04. februar 2009 af stray (Slettet)

aha, nu forstår jeg. Tusind tak ^^


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

vækstraten er det samme som væksthastigheden, det kunne man også have skrevet.


Skriv et svar til: f(0) ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.