Matematik

reducér.

05. februar 2009 af famousmicheeelle (Slettet)

hej :) jeg har brug for et hurtigt svar helst.

Overskriften hedder: Reducer mest muligt

1) ( x + 1) + (2x + 8) + (7x + 11) =

2) 2x - (-3x - 5y) + (-5x  - 6y)  =

3) (2x - 2y) + 5x - (x - 4y) - (2x + y) =

4) 2x +  (6x - (3y + x) + 11y) =

5) (b + 16) + (2b + 9) + (16b + 14) =

Kan i give mig svar på dem?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2009 af Isomorphician

Du må selv have en idé til hvad de giver.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. februar 2009 af Kysr (Slettet)

1. ( x + 1) + (2x + 8) + (7x + 11) = 10x + 20

2. 2x - (-3x - 5y) + (-5x - 6y) = -1y

3. (2x - 2y) + 5x - (x - 4y) - (2x + y) = 4x + 3y

4. 2x + (6x - (3y + x) + 11y) = 7x + 8y

5. (b + 16) + (2b + 9) + (16b + 14) = 19b + 39

Dette er bare svarene, så hvis der er noget, du ikke forstår, må du sige til.


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2009 af Muten (Slettet)

Nu er det jo altså ingen gavebod det hér...

Men jeg vil da gerne hjælpe dig i gang:

- Start med at hæve paranteserne.

- Dernæst lægger du sammen og trækker fra

Som en sidste hjælp (i hvert fald i første omgang) kan jeg da hilse og sige at alle paranteser i 1) er overflødige.


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. februar 2009 af Maaarie (Slettet)

3. giver altså 4x + y efter mine beregninger.


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. februar 2009 af Kysr (Slettet)

#4 Det er også rigtigt. ;) Sorry, min fejl. 3'eren giver 4x + y. ;)


Skriv et svar til: reducér.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.