Matematik

logaritmer?

08. februar 2009 af Reiche (Slettet)

y=b*a^x

Hvordan finder jeg b?

Skal jeg ikke bruge logaritmen for at få x ned?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2009 af peter lind

Det kommer sandelig an på hvad du ellers kender. Kender du y og x er det korrekt. Hvis x=0 behøver du ikke. Så skal du bare sætte x ind, så får du en meget simpelt ligning.


Svar #2
08. februar 2009 af Reiche (Slettet)

Okay, jeg ta'r den lige helt fra begyndelsen (:

I 1950 var der 205 millioner

I 2006 var der 688 millioner

a = y2 - y1 / x2 - x1

a = 688 - 205 / 2006 - 1950

a = 8,625

For at finde b:

205 = b * 8,6250

Hvad så?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. februar 2009 af lallenalle (Slettet)

er det ikke potensudvikling du arbejder med ? så mangler du "ln" foran yerne og xerne. Hvis du kender a kan du finde b ved at indsætte a og dividere a^x på begge sider af lighedstegnet 


Svar #4
08. februar 2009 af Reiche (Slettet)

Jeg skal da ikke bruge logaritmen for at finde a udfra nogle oplysninger, som jeg HAR fået i opgaven? Der skal jeg vel bare sætte dem ind i formlen a = y2 - y1 / x2 - x1?

Men hvis jeg skal finde b ved at sige:

205 / 8,625 = b

23,768 = b

Og jeg tjekker det efter for at få 688 millioner i 2006:

y = 23,768 * 8,25^56

6,0048......................................

Så passer det jo ikke?


Svar #5
08. februar 2009 af Reiche (Slettet)

Nu har dummesen fundet fejlen! :D


Skriv et svar til: logaritmer?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.