Matematik

Sinus relationer

09. februar 2009 af Heksin (Slettet)

Er der nogen der forstår og gider at forklare mig hvad sinus relationer er, og hvordan de bruges?

sinus relationerne er de eneste jeg ikke har forstand på, og vores lærer gider ikke bruge extra tid på at lære mig det (var syg i den uge :/ )

Cosinus relationer og det sædvanlige brug af sinus kan jeg godt finde ud af. Men sinus  relationer forstår jeg ikke!

Bruges der sinus relationer når man kender alle vinklerne, men ingen af siderne?


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. februar 2009 af mathon

...sin-relation betyder talforhold hvori sinus indgår:

1) opfat trekanten som parstørrelser,
    hvor
    et par er en side og dens modstående vinkel

    dvs.
    a og A, b og B, c og C

2) tag så sinus til vinklerne og dan parrene
     a og sin(A), b og sin(B), c og sin(C)

3) og erstattes af "/" og komma erstattes af lighedstegn

                                  a/sin(A)  = b/sin(B) = c/sin(C)


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. februar 2009 af mathon

til beregning kan
benyttes

a/sin(A) = b/sin(B)

a/sin(A) = c/sin(C)           når 3 af de 4 variable  "stykker" er kendt, kan det 4. beregnes

b/sin(B) = c/sin(C)


 


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. februar 2009 af richterklanen (Slettet)

Se vedh. fil.


Skriv et svar til: Sinus relationer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.