Matematik

differentialligninger

07. november 2004 af Nn (Slettet)
Hej.

Håber der er en som vil hjælpe mig med denne opgave. Er helt på bar bund.

Angiv den løsning til differentialligningen, der går gennem (xo,yo)

dy/dx=y^2+y^2tan^2x

(xo,yo)=(pi/4,-1)

Hvad gør jeg!!!

Svar #1
07. november 2004 af Nn (Slettet)

Er der ikke nogle som kan hjælpe mig..ved slet ikke hvordan jeg skal gribe den an...


På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. november 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

dy/dx=y^2+y^2tan^2x

dy/dx=y^2[1+tan^2x]

(1/y^2)dy/dx=[1+tan^2x]

Integrer:

S (1/y^2)dy/dx dx = S [1+tan^2x] dx

...

Svar #3
07. november 2004 af Nn (Slettet)

Okay..tak jeg prøver lige.

tan^2*x er det det samme som (tanx)^2 ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. november 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

Ja

Svar #5
07. november 2004 af Nn (Slettet)

OKay..jeg får k=0.

HAR fået en mærkværdig løsning. Vil du ikke prøve at skrive op hvordan man gør, så jeg kan se hvor jeg gør galt.


Svar #6
07. november 2004 af Nn (Slettet)

????

Brugbart svar (0)

Svar #7
07. november 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

S (1/y^2)dy/dx dx = S [1+tan^2x] dx

-1/y = tan(x) + k

(xo,yo)=(pi/4,-1)

dvs. 1 = 1 + k

k = 0

Svar #8
07. november 2004 af Nn (Slettet)

OKay..det får jeg også.

Derefter har jeg prøvet at isolerer y. Er det rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #9
07. november 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

Jovist

Svar #10
07. november 2004 af Nn (Slettet)

OKay..mange tak

Svar #11
07. november 2004 af Nn (Slettet)

Hvis jeg nu skal skrive hvilke værdier x og y må være. KAn det så passe, at x>0 og y<0 ??

Brugbart svar (0)

Svar #12
07. november 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

jf. (xo,yo)=(pi/4,-1)

Skriv et svar til: differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.