Matematik

Beregning af sider i en trekant

10. februar 2009 af vumann (Slettet)

Hej :D

Jeg har siddet og prøvet mig frem i lang tid nu, men kan ikke se hvordan jeg skal regne de resterende sider ud i min trekant.

jeg har lagt et billede ind af trekanten hvor opgaven står på da det er for besværligt at vise det på skrift. :D

jeg ved virkelig ikke hvor langt man kan komme når man kun har to længder og i en vinkelret trekant.

Håber virkelig, at der er nogle, der kan, for er virkelig lost. :D

Vedhæftet fil: Trekant.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2009 af Dynin (Slettet)

Du har

32+|AH|2=|CH|2

42+|BH|2=|CH|2

|AB|=|AH|+|BH|=5                 (fordi |AB|2=32+42)

Så er det bare at løse :-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. februar 2009 af mathon

af den pythagoræiske læresætning fås
c = 5

grundet ensvinklede trekanter
gælder:

en katete er mellemproportional mellem sin egen projektion på hypotenusen og hele hypotenusen

b2 = |AH|*c
32 = |AH|*5
|AH|
= 9/5 = 18/10 = 1,8
..................
a2 = |BH|*c
42 = |BH|*5
|BH| = 16/5 = 32/10 = 3,2


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. februar 2009 af mathon

..alternativt
tan(A) = (4/3)
tan2(A) = (16/9)


cos(A) = 1/√(1+tan2(A)) = 1/√(1+(16/9)) = 1/√((9+16)/9) = 1/√(25/9)) = (3/5) = 6/10 = 0,6

|AH| = cos(A)*b = 0,6*3 = 1,8
......................
tan(B) = (3/4)
tan2(B) = (9/16)


cos(B) = 1/√(1+tan2(B)) = 1/√(1+(9/16)) = 1/√((16+9)/16) = 1/√(25/16)) = (4/5) = 8/10 = 0,8

|BH| = cos(B)*a = 0,8*4 = 3,2


Skriv et svar til: Beregning af sider i en trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.