Matematik

hjælp til en matematikopg.

07. november 2004 af cs (Slettet)
Hej er der nogle der kan hjælpe med denne opg.

En cirkel har centrum i O(5,0) og radius 4

a) vis at cirklen går genne punkterne
A(1,0), B(5,4) og C(9,0)

b) gør rede for at cirkelbuen, der starter i A, går gennem B og eder i C, er graf for en funktion f med forskriften
f(x)=kvdr(-9+10x-x^2)+1

a)skal man da ikke bare finde cirklens ligning og så sætte punkterne ind og se om man får radius 4?

Og b) ved jeg ikke rigtigt hvad jeg skal gøre.

håber nogle kan hjælpe


Svar #1
07. november 2004 af cs (Slettet)

forkert der skulle i b stå

f(x)=kvdr(-9+10x-x^2) ikke noget med +1

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. november 2004 af susbc (Slettet)

Det er rigtigt hvad du har tænkt dig at gøre i spørgsmål a, men ved b'eren må jeg også mælde pas, lyder lidt underlig

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2004 af fister (Slettet)

b) Når du har cirklens ligning så isoler y og se at den fremkommende er f(x). De positive y værdier på nødvendigvis ligger over y=0 og omvendt.

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. november 2004 af Epsilon (Slettet)

Din ide til a) er helt korrekt. Cirklens ligning kan skrives

(x-5)^2 +y^2 = 16

og indsættelse af koordinatsættene (1,0),(5,4),(9,0) ses at opfylde ligningen. Det er argumentation nok.

b) Brug cirkelligningen fra a) hvoraf

y^2 = 16-(x-5)^2 = -9+10x-x^2

Bemærk at y
y = f(x) = sqrt(-9+10x-x^2)

hvilket skulle vises.

Skriv et svar til: hjælp til en matematikopg.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.