Matematik
dif.regning
07. november 2004 af
melis (Slettet)
hej..jeg har problemer med at løse denne opgave:
Bestem differentialkvotienten til denne funktion
i(x)= √√√√(x+1)
???
Bestem differentialkvotienten til denne funktion
i(x)= √√√√(x+1)
???
Svar #1
07. november 2004 af melis (Slettet)
undskyld.. der skulle i stedet stå
i(x)= 4STK kvadratrodstegn(x+1)
i(x)= 4STK kvadratrodstegn(x+1)
Svar #3
07. november 2004 af melis (Slettet)
det er lidt svært at forklare men altså det er
4 kvadratrodstegn efter hinanden og derefter (x+1) som står under kvadratrod
4 kvadratrodstegn efter hinanden og derefter (x+1) som står under kvadratrod
Svar #4
07. november 2004 af Epsilon (Slettet)
Jeg tror, jeg er med på, hvad du mener;
sqrt(): kvadratroden af
Så den foreliggende funktion må være
i(x) = sqrt(sqrt(sqrt(sqrt(x+1))))
Eller, hvad der er det samme,
i(x) = (x+1)^(1/16)
Brug reglen om differentiation af en sammensat funktion, dvs. sæt fx
g(x) = x+1
f(x) = x^(1/16)
Så er i(x) = f(g(x)) og dermed er
i'(x) = f'(g(x))*g'(x) = (1/16)*(x+1)^(-15/16)
Hjælper det?
sqrt(): kvadratroden af
Så den foreliggende funktion må være
i(x) = sqrt(sqrt(sqrt(sqrt(x+1))))
Eller, hvad der er det samme,
i(x) = (x+1)^(1/16)
Brug reglen om differentiation af en sammensat funktion, dvs. sæt fx
g(x) = x+1
f(x) = x^(1/16)
Så er i(x) = f(g(x)) og dermed er
i'(x) = f'(g(x))*g'(x) = (1/16)*(x+1)^(-15/16)
Hjælper det?
Skriv et svar til: dif.regning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
