Matematik

Lommeregner problem

11. februar 2009 af kim19 (Slettet)

Hen der kan hjælpe mig med hvordan jeg regner integraler ud på lommeregneren, jeg skal have bestemt et areal. ved bare ikke hvordan jeg skal trykke det ind på min lomme regner, jeg har en TI-89 Håber en kan hjælpe mig.

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

 #0: 89'eren kan godt regne bestemte integraler ud. Du finder integral nede ved tallene.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. februar 2009 af mathon

begyndernemmest:

Define f(x) = blaa-bla-bla ENTER               funktionen defineres

∫(f(x),x,a,b)    ENTER                             ab∫f(x)dx  beregnes


Svar #3
11. februar 2009 af kim19 (Slettet)

jeg skal mere bestemt regne interalet ud fra 0 til -3 ((3x+9) - (x+3))

(3x+9 dette så under en kvatratrod kan bare ikke finde ud af hvordan jeg laver sådan en her sorry)

man hvad trykker jeg på min lommeregner trin for trin hehe, for at regne dette areal ud ?

bare spørg hvis du er i tvivl om noget, håber du kan hjælpe mig.


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

 #3: 2ND-->7 --> [indtast din funktion]--> "knappen over 9"-->variabel-->"knappen over 9-->nedre grænse-->"knappen over 9-->øvre grænse-->parantes slut-->enter


Svar #5
11. februar 2009 af kim19 (Slettet)

Tak


Svar #6
11. februar 2009 af kim19 (Slettet)

har et problem mere...

nu skal jeg bestemme k i denne.

integralet fra k til 0 (x+3 - 3x+9) dx = 1,5

(3x+9 står også her under en kvatratrod)

jeg kan simpelthed ikk få den til at give det rigtige resultat, som skulle være 7/3

jeg har prøvede alt synes, så håber en kan hjælpe med igen, at vise mig det trin for trin


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

 #6: Den skal du nok lave i hånden. =) Har du fundet stamfunktionen til din funktion?


Svar #8
11. februar 2009 af kim19 (Slettet)

min lærer siger den kan og skal  løses på cas ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. februar 2009 af mathon

                                     solve(∫(x+3-√(3x+9),x,0,k)=1.5,k)|k>0

.................

7/3 = 2.33333


Svar #10
12. februar 2009 af kim19 (Slettet)

Perfekt tak


Skriv et svar til: Lommeregner problem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.