Dansk

grammatik

13. februar 2009 af Birgit84 (Slettet)

Er disse sætninger korrekte? Her tænker jeg på om det skal være ental eller flertal. Fortællingen/fortællingerne, Handlingen/handlingerne o.s.v.

De tre værker indeholder hverken indledning eller afslutning. De tager udgangspunkt in medias res. Læseren bliver kastet hovedkuls ind i handlingen og fortællingen fuldbyrdes ikke. Teksterne bidrager heller ikke selv med pointer eller moraler og historiens personer opnår ikke nogen erkendelser gennem fortællingen. I stedet for forekommer der en del huller i handlingen hvilket betyder at læsere selv må stykke handlingen sammen for at skabe sammenhæng og overblik.

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2009 af Simon5200 (Slettet)

1. Man kan ikke "tage udgangspunkt in medias res". Fortællingerne kan "begynde in medias res". Ord som hovedkuls bør undgåes - medmindre dine andre formuleringer er ligeså specielle. Brug "direkte" eller lignende... Ellers er brugen af ental/flertal vel ganske udmærket. Du bør desuden lige slå begrebet "tommer pladser" op. Læs her: http://www.eventyranalyse.dk/Tomme%20pladser.php - Et virkemiddel der er brugt i stort set alt kortprosa. :) God fornøjelse!


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. februar 2009 af notorious (Slettet)

det er helt korrekt skrevet, og disse navneord som du nævner, de skal, som du også korrekt har skrevet, stå i ental, da der ikke er tale om flere handlinger, men kun én. Og heller ikke flere fortællinger, men kun en.

Hvis du skriver handlingerne, skal der jo være FLERE handlinger i værket som du omtaler.. og det samme gælder med ordet: fortælling.. så det du har skrevet er helt korrekt


Svar #3
13. februar 2009 af Birgit84 (Slettet)

Tak for dit svar.

Jeg skal lige nævne at jeg ovenfor taler om 3 værker. Altså 3 værker med forskellige handlinger, Jeg tror ikke at jeg fik gjort det klart i første omgang. Derfor forvirringen angående ental/flertal.


Skriv et svar til: grammatik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.