Matematik

Isolere

14. februar 2009 af Korotayev (Slettet)

Isolere w:

sin(w) = b2

Skal man bare sige: w=sin-1 (b2), eller hvordan skal man gøre?

Og hvad med denne?

1/ sin (w) = x*y


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Ja til den første.

I den anden kan du prøve at gange igennem med sin(w) og dividere igennem med x*y, antaget af x og y er forskellige fra 0.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

2) sin(w), x, y er forskellige fra 0, dernæst er w=arcsinus(1/(x*y)


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. februar 2009 af mathon

med
vinkelmålet radianer
sin(w) = sin(w1+p*2π) = sin((π-w1)+p*2π) = b2        |b2| ≤ 1, p € Z og w1[0;2π[

w = w1+p*2π = sin-1(b2) + p*2π   v   w = (π-w1)+p*2π
da supplementvinkler har samme sinus
...........................

med
vinkelmålet grader
sin(w) = sin (w1+p*360°) = sin((180°-w1)+p*360°) = b2  |b2| ≤ 1, p € Z og w1 € [0;360°[

w = w1+p*360° = sin-1(b2) + p*360°   v    w = (180°- w1)+p*360°
da supplementvinkler har samme sinus
.....................................................................................................................................

1/sin (w) = x*y
benyt

sin (w) = 1/(x*y)       |1/(x*y)| ≤ 1
 


Svar #4
14. februar 2009 af Korotayev (Slettet)

Kan i forklare hvad i mener med at x og y er forskellige fra 0?


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. februar 2009 af mathon

en brøk er KUN defineret med nævneren forskellig fra nul

dvs.

sin (w) = 1/(x*y)              |1/(x*y)| ≤ 1 og x≠0 og y≠0
 

da x*y ≠ 0
 


Svar #6
14. februar 2009 af Korotayev (Slettet)

jeg må ikke bruge lommeregner til at løse den.

hvordan vil du løse den uden?


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. februar 2009 af mathon

...skriv løsningerne som i #3


Svar #8
14. februar 2009 af Korotayev (Slettet)

men har du ikke brugt lommeregner der?


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. februar 2009 af mathon

hvor?


Brugbart svar (0)

Svar #10
15. februar 2009 af mathon

nej


Svar #11
15. februar 2009 af Korotayev (Slettet)

okay, tak for hjælpen


Skriv et svar til: Isolere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.