LaTeX

Nummering af delopgave

15. februar 2009 af Roger Moore (Slettet)

Latex koden

\begin{opg}

\begin{delopg}

asdfasdf

\end{delopg}

\begin{delopg}

asdfasdf

\end{delopg}

\end{opg}

\begin{opg}

\begin{delopg}

asdfasdf

\end{delopg}

\begin{delopg}

asdfasdf

\end{delopg}

\end{opg}

giver mig som output

Opgave 1.

Delopgave 1.

asdfasdf

Delopgave 2.

asdfasdf

Opgave 2.

Delopgave 3.

asdfasdf

Delopgave 4.

asdfasdf

Men hvordan kan jeg 'nulstille' delopgave-tælleren', sådan at der i Opgave 2. i stedet står Delopgave 1. og Delopgave 2. ?


Brugbart svar (2)

Svar #1
15. februar 2009 af patricksorensen (Slettet)

Prøv \setcounter{delopg}{1}...?


Brugbart svar (2)

Svar #2
15. februar 2009 af daleif (Slettet)

Det havde nok været lidty smartere hvis du havde angivet hvor opg og delopg var definerede, så kunne vi se hvad du havde forsøgt dig med og vi kunne nemmere hjælpe.

Det minimale eksempel er ikke at fornægte.

patrick >> det er nok bedre med \refstepcounter{delopg} så kan man senere henvise til dem.

Det aller nemmeste er at definere delopg tælleren så den er domineret af en anden tæller.

\newcounter{delopg}[opg]

dermed nulstilles delopg hver gang opg ændres.


Svar #3
15. februar 2009 af Roger Moore (Slettet)

 Hvor ville \newcounter{delopg}[opg] skulle indsættes i LaTeX dokumentet?


Brugbart svar (2)

Svar #4
15. februar 2009 af daleif (Slettet)

det ved jeg ikke før du fortæller hvad delopg er og hvordan den er lavet. Det er ikke bare noget som sættes ind, det skal være en del at den måde delopg er lavet på, så det er nok på tide at få lavet et minimalt eksempel.


Skriv et svar til: Nummering af delopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.