Matematik

Recuering af 3.grads

16. februar 2009 af Grunk1234 (Slettet)

Hvordan reducerer man

(8a^3 * b * a^-2)/(2b)^2


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Start med at udvide nævneren. Hvad giver (2b)^2?


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. februar 2009 af dnadan (Slettet)

hint: potensregnereglerne er din ven i denne opgave.


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. februar 2009 af mathon

mu/mv = mu-v

mu*mv = mu+v

(m*n)u = mu*n

m-u = 1/mu

................................

(8a3 * b * a-2)/(2b)2

(23*a3-2*b1)*(2-2*b-2) = 23*2-2*a1*b1*b-2 = 23-2*a*b1-2 = 21*a*b-1 = (2a)/b


Skriv et svar til: Recuering af 3.grads

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.