Matematik

Punktmængde

18. februar 2009 af freece (Slettet)

Hvilken punktmængde beskrives af ligningen x^2+y^2-2x+10y-23=0?

Hvilken punktmængde beskrives af ligningen x^2+y^2+8y-4x+20=0?

Hvordan løser jeg denne opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Tegn dig frem.


Svar #2
18. februar 2009 af freece (Slettet)

Dette er ikke meningen med opgaven. Var nemlig også min første tanke, men den skal udregnes. Hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Omskriver udtrykkene til forskriften for en cirkel.


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. februar 2009 af mathon

x2 + y2 - 2x + 10y - 23 = 0

(x-1)2 - 12 + (y+5)2 - 52 = 23

(x-1)2 + (y+5)2 = 23 +1 + 25 = 49

                                               (x-1)2 + (y-(-5))2 = 72

til sammenligning med               (x-a)2 + (y-b)2 = r2


Skriv et svar til: Punktmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.