Matematik

Regressionslinje

18. februar 2009 af MalteJørgensen (Slettet)

Hey

Sidder med en studierapport og skal regne en regressionslinje ud " i hånden"

Det er ud fra disse tal:

Antal transportmidler 1998 Juni – December          3.700.139
Antal transportmidler 1999 Jan – December           6.896.858
Antal transportmidler 2000 Jan – December           7.526.015
Antal transportmidler 2001 Jan – December           7.741.740
Antal transportmidler 2002 Jan – December           8.075.346
Antal transportmidler 2003 Jan – December           8.260.026
Antal transportmidler 2004 Jan – December           8.666.953
Antal transportmidler 2005 Jan – December           9.283.557
Antal transportmidler 2006 Jan – December        10.080.148
Antal transportmidler 2007 Jan – December        10.741.657
Antal transportmidler 2008 Jan – December        11.025.504
 Nogle der kan hjælpe mig med at fatte hvordan man skal lave det??:D


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvad kender du til mindste kvadraters metode?


Svar #2
18. februar 2009 af MalteJørgensen (Slettet)

Jeg skal lave følgene opgaver med punkterne:

1) For linjen y= 1x+0 udregn dens kvadratsum med hensyn til observationssættet

2) Brug formlerne for amin og bmin til at udregne den "rigtige" regressionslinje

3) Udregn kvadratsummen S for regressionslinjen

4) Hvad observerer du ved at sammenligne de to kvadratsummer fra 1) og 3)?

5) Indtegn observationssættets punkter med regressionslinjen på mm-papir. indtegn residual-kvadraterne

Og fatter ikke lige 100% hvad det er jeg skal i nogle af opgaverne


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. februar 2009 af peter lind

Det lyder voldsomt at du skal regne det ud i hånden. Det er nemlig et større regnearbejde; men du kan da bruge et regneark til det. ellers

Hældning a = sum( (x-E(x))(y-E(y) )/(sum( x-E(x)), hvor E(x) står for middelværdi af x

Dernæst findes konstantleddet b af E(y)=aE(x)+b


Skriv et svar til: Regressionslinje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.