Matematik

Haster!!

18. februar 2009 af banng (Slettet)

Hello clever people!

Er gået i stå i en opgave:

Jeg skal differentiere følgende:

f(x)=(3x+2)*SQRT(x)

Det, som jeg har gjort:

Delt faktorerne op: h(x)=(3x+2) og g(x)=SQRT(x)
Så har jeg regnereglen for differentiering af et produkt: f'(x)=h'(x)*g(x)+h(x)*g'(x), hvilket giver følgende efter indsættelse og differentiering:
f'(x)=3*SQRT(x)+(3x+2)*1/2*SQRT(x),
Her er det, at jeg er gået i stå. Jeg har et facit der siger f'(x)=9x+2/2*SQRT(x), hvilket jeg simpelthen ikke kan få det til at give.

Er der nogen der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2009 af Isomorphician

Hint: Sæt på fælles brøkstreg.


Svar #2
18. februar 2009 af banng (Slettet)

Det forstår jeg ikke rigtig, skal jeg forlænge 3*SQRT(x) med 2*SQRT(x), hvorefter jeg skal addere 6*SQRT(x)/2*SQRT(x) med (3x+2)/2*SQRT(x) ? Hvis jeg gør dette ved jeg stadig ikke hvordan jeg skal nå til det facit.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. februar 2009 af Isomorphician

f'(x) = 3√x + (3x + 2)/(2√x) <=>

f'(x) = ((3√x)(2√x) + (3x + 2))/(2√x) <=>

f'(x) = (6x + 3x + 2)/(2√x) <=>

f'(x) = (9x + 2)/(2√x)


Svar #4
18. februar 2009 af banng (Slettet)

Ahh!

Tusind tak for hjælpen!!!!


Skriv et svar til: Haster!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.