Matematik

Haster! differential + monotoni-regning.

20. februar 2009 af XX91 (Slettet)

Hej. Nogen der vil hjælpe med to lidt tricky mat-opgaver? Opgave 2 skal kunne beregnes uden hjælpemidler :/ 

På forhånd tak

Opgave 1.

En kvægavler vil indhegne et stykke jord. Indhegningen skal være rektangulær, og ved hjælp af et hegn parallelt med det ene par sider skal den deles i to adskilte folder. Der er i alt 600 meter hegn til rådighed. (Billede af indhegning vedhæftet)

- Bestem det størst mulige areal af det indhegnede stykke jord.


Opgave 2.

Betragt funktionen g givet ved forskriften g(x)=√(x^2+1)

- Vis, at graf(g) har to skrå asymptoter med ligninger y=x og y=-x
 

Vedhæftet fil: Til opgave 1.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2009 af ibibib (Slettet)

Omkredsen er 3x+2y=600 <=> y=300-2/3x.

Arealet er f(x) = x·y = x·(300-2/3x). Differentialregning....


Svar #2
20. februar 2009 af XX91 (Slettet)

Aha! Nu kan jeg sagtens se det. Tak #1


Svar #3
20. februar 2009 af XX91 (Slettet)

#1
men ved omkredsen er det så ikke y=(-3*(x-200))/2 ? også arealet=x*(-3*(x-200))/2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. februar 2009 af ibibib (Slettet)

Jo, det har du ret i. y=300-3/2x


Svar #5
20. februar 2009 af XX91 (Slettet)

Okay, så giver det også en meget realistisk x-værdi på 100. Tak :)


Skriv et svar til: Haster! differential + monotoni-regning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.