Matematik

f(x)=g(x)

22. februar 2009 af nynne258 (Slettet)

hvordan løser man:

x^2+2x-8=-x^2-2x+8


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2009 af peter lind

træl alt over på venstre side af lighedstegnet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du sætter det hele over på venstre siden af ligningen 2x2+4x-16=0, og den kan forkortes med 2, så får du

x2+2x-8=0

Så løser du ligningen enten slavisk eller ved at gætte. Her kan mn hurtigt gætte, at den ene rod er 2 og den anden -4


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar 2009 af Quijote (Slettet)

#2 Hvordan kan du egentlig gætte det? Min lærer bruger også den "metode" en gang imellem, men jeg forstår ikke helt hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Jeg bruger reglerne om at 1) man kan lægge det samme tal (positivt eller negativt) til på begge sider af ligningen


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. februar 2009 af peter lind

#3 Hvis koefficienten til x2 er 1 gælder der at summen rødderne er koefficienten til x med modsat fortegn og konstantleddet er produktet af rødderne. Man ser først på konstantledet. Det giver nogle meget begrænsede muligheder, hvis det skal være pæne tal. I det aktuelle tilfælde er mulighederne 1 og 8 samt 2 og 4, hvis man ser bort fra fortegnet. De 2 rødder skal i dette tilfælde have forskelligt fortegn. Summen af rødderne skal være negativ, så det er det numerisk største tal, der skal være negativ. Det efterlader mulighederne 1 og -8 samt 2 og -4. Derefter ser man hvad der stemmer med summen af rødderne. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. februar 2009 af Quijote (Slettet)

#4 + 5

tak for jeres svar


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. februar 2009 af Biochem (Slettet)

x2+2x-8=-x2-2x+8⇔x2+2x-8+x2+2x-8=0⇔2x2+4x-16=0

hvoraf diskriminanten d er givet ved: d=b2-4ac=22-4·1·(-8)=36

Idet d>0, medføre dette to rødder, hvoraf disse er givet ved:

x1.2=(-b±√d)/(2a)

x1=(-2-6)/(2)=-4

x2=(-2+6)/(2)=2


Skriv et svar til: f(x)=g(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.