Matematik

ubestemte intergrale

23. februar 2009 af niicki (Slettet)

hejsa

jeg har et lille problem :) jeg har en opgave som jeg ikke kan løse...

måske der er en der kan hjælpe?

på forhånd tak.

opgaven lyder: ∫4x(2x+1)3dx

jeg har luret at det er noget med substitution men kan ikke helt få den hen :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2009 af dnadan (Slettet)

substitution og partielintegration.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. februar 2009 af Duffy

Du kunne jo prøve at gange parentesen ud. Så får du :

32·x^4 + 48·x^3 + 24·x^2 + 4·x

Herfra skulle det være ganske ligetil...


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. februar 2009 af ibibib (Slettet)

Står der ∫4x(2x2+1)3dx   ?
 

Benyt da substitution med t=2x2+1


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. februar 2009 af Duffy

Du skulle gerne få

32·x^5/5 + 12·x^4 + 8·x^3 + 2·x^2 + k


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. februar 2009 af peter lind

Der er flere måder du kan beregne det på. Lige ud af landevejen: (Udregn 2x+1)3 og gang facit med 4x. Du har nu et  fjerdegrads polynomium. Anden metode. Brug partiel integration Integrer (2x+1)3 (med substitution u=2x+1) differentier 4x. Tredje metode: omskriv 4x til 2((2x+1)-1) og gang ind så du kun får led med (2x+1), Derefter substitution med u=2x+1


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. februar 2009 af Duffy

For en god ordens skyld er  

∫4x(2x+1)3 dx = 32·x^5/5 + 12·x^4 + 8·x^3 + 2·x^2 + k


Svar #7
23. februar 2009 af niicki (Slettet)

for hulen hvor er i gode.......

tak for hjælpen allesammen :)


Skriv et svar til: ubestemte intergrale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.