Matematik

Optimeringsproblem

25. februar 2009 af Nadin89 (Slettet)

jeg har en kasse med en bund med sidelænge,x og højde, h og som er lavet af materiale A til siderne og et materiale B til bund og låg,... prisen for materiale er A = 2kr pr. cm^3 og B = 3kr pr. cm^3

prisen på naterialet må højest være 100 kr.

Spørgsmålet er jeg har opstillet et regneudrtyk = X^2 * h --> som funktion af x når udgiften er 100kr... ved ikk om jeg er på rette vej??

Og derefter skal ejg bestemme den størst mulig værdi af x når udgiften til materiale er max 100 kr...???

Hjææælp :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

det må da være cm2, jeg tror ikke tykkelsen regnes med, i så flad skal vi have den opgivet, du har siderne 4*x*h (da jeg går ud fra, at siderne er ens) og bund og låg 2x2, så A(x,h) =4xh+2x2, og prisen P = (4xh+2x2)*2kr/cm2


Svar #2
25. februar 2009 af Nadin89 (Slettet)

men skal der ikke også ganges med 4kr/cm2??


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

jeg overså de 3kr/cm2, så der skal ganges med begge dele, en pris for siderne og en for bund og låg


Svar #4
25. februar 2009 af Nadin89 (Slettet)

jamen således er der så to funktioner,...?

Y er hermed så bare prisen 100kr

vil der så stå V(x)= (4xh+2x2)*2kr./cm2 eller er jeg helt galt på den??


Svar #5
25. februar 2009 af Nadin89 (Slettet)

Dermed også V(x) =(2x2)*3kr./cm2

vil det så sige, at der max må bruge 100 kr på materalet må der max bruges 50kr på bung og låg samt 50kr på siderne??


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Det samlede arel består af sider, bund og låg, så prisen for det hele bliver:

P(x) = 4xh*2kr/cm2 + 2x2*3kr/cm2<100 kr

Har du højden?


Svar #7
25. februar 2009 af Nadin89 (Slettet)

nej ikke i tal???


Svar #8
26. februar 2009 af Nadin89 (Slettet)

nej det jeg shak gøre er at isolere h og det får jeg til et underligt tal,..

spørgsmålet lyder sådan her: opstil et regneudtryk for h og kassens rumfang V(x) som en funktion af x, når udgiften er 100 kr.

jeg har opstillet den således,.. først et regneudtryk for kassens rumfang v(x)

v(x) = x2*h

her skal jeg indsættte det h jeg har isoleret fra tidligere, men jeg får h til at være = 50/3x2+4xh

h er soleret fra formlen: 2x2*3+4xh=100

men det ser ikke ud til at passe når jeg skal regne den størst mulig rumfang når der max må bruges 100kr.???

hjææælp kan ikk komme videre???? :(


Skriv et svar til: Optimeringsproblem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.