Matematik

Differentialligninger

25. februar 2009 af Anne6270 (Slettet)

En funktion f er løsning til differentialligningen y'=y(b-5y)

og desuden gælder følgende:

f(x)-->0,4 for x --> uendelig

f(0)=0,1

a) Bestem b, og angiv en forskrift for f.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2009 af peter lind

Brug separation af variable. D.v.s omskriv ligningen til dy/[y(b-5y)]=dx og integrer på begge sider. Du får brug for at 1/[y(b-5y)] kan omskrives til a/y+c/(b-5y)


Skriv et svar til: Differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.