Matematik

Trigonomitri

26. februar 2009 af 375 (Slettet)

Det ville bare være super hvis nogle kunne hjælpe mig på vej i nedenstående opgave:

Oplysninger til første stykke: 

Jeg har en trekant CDH hvor d(en af kateterne) angives til at være 5. Derudover vides at h(hypotenusen) er 6 og H 90 grader.

Opgaveformulering:

Bestem vinklen til D i trekant CDH.

Oplysninger til andet stykke:

Derudover har jeg en firkant ABCD. Her vides vinklen til A er 90 grader. Vinklen til B er også 90 grader. Vinklen til D kendes fra første del af stykket. Vinklen C kendes ikke. Linjestykket IBAI = 5.
Linjestykket IADI = 7. Linjestykket IDCI = 6. Linjestykket ICBI kendes ikke.  

Opgaveformulering:

Bestem IBDI og IACI i firkant ABCD

På forhånd tak for hjælpen - håber at nogle kan fortælle mig hvad jeg skal gøre:)


Brugbart svar (2)

Svar #1
26. februar 2009 af mathon

sin(D) = (5/6)

D = sin-1(5/6)      ,da D er spids


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. februar 2009 af peter lind

Opgave 1. Brug at cosinus af vinklen i en retvinklet trekant er hosliggende katete delt med hypotenusen.

Opgave 2 BD er er hypotenusen i den retvinklede trekannt ABD, så brug Pytagoras.

Nedfæld den vinkelrette fra C ned på siden AD. Kald punktet på siden AD for C1. DCC1 er en retvinklet trekant med hypotenusen DC. Desuden kendes vinkel DBrug dette til at finde DC1 Derefter findes BD som differencen mellem længderne af AD og C1D


Svar #3
26. februar 2009 af 375 (Slettet)

Hvordan løses så del 2 i opgaven, Hvilke to trekanker skal tegnes?


Brugbart svar (2)

Svar #4
26. februar 2009 af peter lind

Du skal tegne hele firkanten op. Træk derefter en linje mellem B og D altså diagonalen. ABD danner nu en retvinklet trekant, hvor BD er hypotenusen, AB og AD er kateterne. Du kender kateternes længde, så du kan bruge Pytagoras på trekanten.

Dernæst Nedfæld den vinkelrette fra C på siden AD. Tegn den op. Fodpunktet kalder jeg C1. Trekant C1DC er ret. Den rette vinkel er C1. Her kender du en vinkel nemlig D og hypotenusen. Du kan så beregne resten af trekanten. Det der er er af interesse er liniestykket C1D den hosliggende katete til D.

Det er meget vigtigt, at du tegner op. Jeg kan ikke her vise dig en tegning og pege og sige det er den trekant jeg taler om og jeg kender de og de sider og vinkler.


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. januar 2011 af Scratz (Slettet)

Jeg forstår ikke hvordan du beregner en side ud fra 3 vinkler???


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. januar 2011 af Scratz (Slettet)

Hov min fejl :) fandt ud af det nu :)


Skriv et svar til: Trigonomitri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.