Matematik

Eksponentialfunktioner

26. februar 2009 af stray (Slettet)

Hej allesammen ^^ Jeg har fået denne opgave for til imorgen, og jeg tror at jeg har gjort det rigtige, men ville lige spørge for en sikkerheds skyld. Det ville give mig en fed selvtillid hvis det er rigtig jo ; P

Værdien af en vare falder med 6.5 % om året.

Hvor meget er en vare til 50000 kr. værd om 4 år?

f(x) = 50000 . 0,0654

Bestem, hvor mange procent en vares værdi falder med over 10 år?

f(x) = 50000 . 0,06510
 

På fohånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. februar 2009 af peter lind

f(x) = 5000(1-,065)n


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. februar 2009 af mathon

Hvor meget er en vare til 50000 kr. værd om 4 år?

f(4) = 50.000 *(1-0,065)= 50.000 *0,9354 = 38.213,50

Bestem, hvor mange procent en vares værdi falder med over 10 år?

f(10) = 50.000 *0,93510 = 25.532,10

prisfald i pct. på 10 år (50.000-25.532,10)/50.000*100% = 48,94%


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. februar 2009 af richterklanen (Slettet)

eller måske blot: vækstrate = (1 - 0,065)10 - 1 = -0,499, der svarer til et prisfald på 48,9 %. Men det er nok en smags sag.


Skriv et svar til: Eksponentialfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.