Matematik

forhold i retvinklet trekant

27. februar 2009 af Amandaskat (Slettet)

Vær sød og se bilag!!!

På forhånd tak!

Vedhæftet fil: lille mat studie.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2009 af mathon

ensvinklede trekanter har proportionale sider

 ΔABC er ensvinklet med ΔAB'C'


Svar #2
27. februar 2009 af Amandaskat (Slettet)

og det betyder, forstår ikke helt hvad du mener?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2009 af mathon

at

Pythagoras:
|BC| = √(102-62)

proportionalitet:
|BC|/|B'C'|  =  |AB|/|AB'|


Svar #4
27. februar 2009 af Amandaskat (Slettet)

kan jeg godt udregne det uden en lommeregner?


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. februar 2009 af mathon

sagtens

|BC| = √(102-62) = √(100-36) = √(64) = √(82) = 8


|BC|/|B'C'| = |AB|/|AB'|

8/|B'C'| = 10/15 = 2/3

|B'C'|/8 = 3/2

|B'C'| = (3/2)*8 = 12


Skriv et svar til: forhold i retvinklet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.