Matematik

differentialligninger

27. februar 2009 af kline (Slettet)

jeg skal gør rede for f(x)= e^2x+3 er en løsning til diffligningen

dy/dx = 2y-6

jeg ved jeg skal f(x) i diffligningen men kan ikke få det til at gå op tilsynelandende får jeg 4 for meget og -3 i stedet for plus?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2009 af peter lind

Hvad har du beregnet?


Svar #2
27. februar 2009 af kline (Slettet)

Jeg sætter fx ind i ligningen

2 * e^2x + 3 - 6

DET GIVer

2*2*e^2x - 3 = 4 e^2x -3 dette stemmer ikke overens med fx !!


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2009 af peter lind

Hvis den første formel er højre side, mangler du en parantes. Det skal være 2 * (e^2x + 3) - 6. Hvad har du fået dy/dx til ?


Svar #4
27. februar 2009 af kline (Slettet)

dy/dx ? ved ikke helt hvad... hvordan skal jeg regne det ud?

men hvis jeg skal regne den ud med parentes giver det stadig ikke ? e^2x + 3 som funktionen?


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. februar 2009 af mathon

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=647936


Skriv et svar til: differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.