Matematik

sandsynlidhedsregning til tirsdag

01. marts 2009 af mathise (Slettet)

hej jeg skal lave 2 sider til på tirsdag og er gået i stå så please hjælp mig

der er 33 kugler i alt nummereret fra 1 til 33 så hvad er sandlynliheden for at kuglens nummer er

Mindre end 4 OG større end 18 ? det er noget med at hvis det er eller så er det + og hvis det er og så er det * men jeg er helt blank nu så please hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2009 af bernitt-matematik.dk (Slettet)

Hej,

du husker rigtigt:

eller er plus af snsynlighederne for mulighederne

og er gange af sandsynlighederne

men du skal ikke rigtigt bruge det i din opgave: Hvis der virkeligt står OG i din opgaveså er sandsynligheden 0 fordi ingen kugler kan have et nummer mindre end 4 og større end 18.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Den kan være mindre end fire på 3 måder (1,2 og 3), og den kan være større end 18 på 15 måder (19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ,29 30, 31, 32 og 33). Det er i alt 18 måder ud af de 33, så er sandsynligheden 18/33. Sandsynligheden for at den er både og er lig 0, så mon ikke du skal finde enten eller?


Svar #3
01. marts 2009 af mathise (Slettet)

ok er du sikker ? hvis det passer så tusind tusind tusind tak


Svar #4
01. marts 2009 af mathise (Slettet)

der står hvad er sandsynligheden for at kuglens nummer er :

mindre end 4 og større end 18


Svar #5
01. marts 2009 af mathise (Slettet)

hvordan kan man regne det ud det med gange fordi jeg siger

4/33 del og gange med 18 33 del, men så får jeg jo et helt vanvittig stort  resultat til nævneren ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. marts 2009 af hvadmeddet (Slettet)

Du skal ikke benytte den metode. Svaret er som angivet i #2 hvis opgaven hedder

"Hvad er sandsynligheden for at en udtrukken kugle har et nummer mindre end 4 ELLER større end 18".

Hvis derimod opgaven virkelig spørger om, "hvad sandsynligheden er for at en udtrukken kugle har et nummer mindre end 4 OG større end 18", er der naturligvis ingen kugler der lever op til dette, og så er sandsynligheden 0/33=0.


Svar #7
01. marts 2009 af mathise (Slettet)

ok så der er ingen regnemetoder ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. marts 2009 af hvadmeddet (Slettet)

i #2 gennemgås hvordan du regner det ud.

33 udfald i alt. Det bliver talt op, at der er 18 muligheder. Derfor er sandsynligheden 18/33.


Svar #9
01. marts 2009 af mathise (Slettet)

undskyld hvis jeg er til besvær men du er bare mega dygtig ved du så hvordan man bruger gange metoden ? det er den min lærer vil have jeg skal skrive ind og jeg tror ikke jeg får vigtigt for at skrive alle tal ind

 Han vil have at jeg siger  at hvis det er og 4 og 18 så hedder det gange og hvis det er 4 eller 18  så er det + men hvis jeg ganger det her kommer der jo et vanvittig stort til nævner ?? 33*33 er det rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #10
01. marts 2009 af hvadmeddet (Slettet)

Jeg kan ikke rigtig se hvordan du kan bruge den metode her. Metoden kan bruges hvis du skal bestemme sandsynligheden for at trække en rød konge fra et spil kort.

Sandsynligheden er for en konge er 4/52, mens sandsynligheden for et rødt kort er 1/2. Derfor er ssh for en rød konge (4/52)*(1/2)=4/104=1/26.


Svar #11
01. marts 2009 af mathise (Slettet)

så hvad med større end 3 og mindre end 19 hvordan ville man kunne opstille det ? jeg tænker på hvordan du kan vide om du kan opstille det på den ene eller anden måde ?


Brugbart svar (0)

Svar #12
01. marts 2009 af hvadmeddet (Slettet)

For større end 3 og mindre end 19 ville man igen bare tælle antal udfald op (her 15).


Svar #13
01. marts 2009 af mathise (Slettet)

ok tusind tak hvadmeddet du er bare super håber jeg en dag kan være dig til hjælp


Skriv et svar til: sandsynlidhedsregning til tirsdag

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.