Matematik

Omdrejningslegemer/rumfang

02. marts 2009 af unzoopdraken (Slettet)

Hello fellows. Jeg skal beregne den eksakte værdi af rumfanget af det omdrejningslegeme der fremkommer, når M drejes 360º om første akesen.

f(x)=e2-ex  , 0≤ x ≤ 2 .

V=π∫ba(e2-ex)2dx

Det vil sige at jeg får:

V= (π*[-ex+e2*x]20)2

V= (π*(-e2+e2*2)2 - (-e0+e2*0)2 )

En der kan fortælle mig hvad jeg gør forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2009 af Daniel TA (Slettet)

Udregn (e2-ex)2 først og integrer så. husk på at e2 er en konstant


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. marts 2009 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/157848


Svar #3
02. marts 2009 af unzoopdraken (Slettet)

Mange tak.


Skriv et svar til: Omdrejningslegemer/rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.