Matematik

differentialligningen

03. marts 2009 af maxxi (Slettet)

bestem samtlige løsninger til differentialligningen

dy/dx=3x^2+1

bestem hver af de løsninger hvis graf har linjen med ligningen y=4x-1 som tangent


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Benyt seperation af de variable.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. marts 2009 af mathon

F(x) = x3 + x + k

3xo2 + 1 = 4


Svar #3
03. marts 2009 af maxxi (Slettet)

#2 forstår intet


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. marts 2009 af mathon

det store F forvirrer nok

f(x) = y = x3 + x + k

f '(x) = dy/dx = 3xo2 + 1 = 4

3xo2 = 3

xo = ±1
..........
bestemmelse af løsning for xo1 = 1
yo1 = 4*1 - 1 = 3
hvoraf
3 = 13 + 1 + k1
k2 = 1

f1(x) = x3 + x + 1

.........

bestemmelse af løsning for xo2 = -1
yo2 = 4*(-1) - 1 = -5
hvoraf
-5 = (-1)3 + (-1) + k2
k2 = -3

f2(x) = x3 + x - 3


Skriv et svar til: differentialligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.