Matematik

Haster

03. marts 2009 af Determig11 (Slettet)

Udviklingen i verdens befolkning havde i 1960 en årlig vækstrate på 2 %, mens den årlige vækstrate i 2004 var 1 %.

a) bestem fordoblingstiden for væksten i verdens befolkningstal, hvis vækstraten havde forsat med at være 2 % om året i 1960
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2009 af Isomorphician

Løs: 2 = 1,02x mht x.


Svar #2
03. marts 2009 af Determig11 (Slettet)

er det ikke bar log(2) / log(1,02) men undskyld hvor kommer 1,02 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts 2009 af Isomorphician

1,02 = 102 % = 100 % + 2 %


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. marts 2009 af juventuz (Slettet)

hvis en vækstrate er på 2 % er a=1.02

Hvis du løser ligningen i #2 er det ganske rigtigt skrevet op, ja.


Svar #5
03. marts 2009 af Determig11 (Slettet)

kan det passe at fordoblingstiden er 35


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. marts 2009 af Isomorphician

#5: Ja.


Svar #7
03. marts 2009 af Determig11 (Slettet)

I 2004 var der 6 milliarder mennesker i verden.

b) Hvor mange mennesker vil der være i verden i 2050, hvis væksten forsætter med at være 1 % om året efter 2004?
hvad med denne her?


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. marts 2009 af Isomorphician

Opstil et udtryk der beskriver de oplysninger du får fra opgaven:

f(x) = b*ax

Derefter skal du finde f(46).


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. marts 2009 af juventuz (Slettet)

f(t)=6*109*1.01t, hvor t er antal år efter 2004

find derfor f(46)


Svar #10
03. marts 2009 af Determig11 (Slettet)

jeg er mega forvirret. hvor kommer alle de tal, udover 6 mia?


Brugbart svar (0)

Svar #11
03. marts 2009 af juventuz (Slettet)

#10 genlæs enten #3 eller afsnittet i din bog om selvsamme emne


Svar #12
03. marts 2009 af Determig11 (Slettet)

kan det passe det bliver noget med 9,5 mia?


Skriv et svar til: Haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.