Matematik

Andengradsligninger

03. marts 2009 af sweeti14 (Slettet)

Hej jeg har desperat brug for hjælp til den her ligning :

Den ene rod i x2 + 6x + a = 0 er –2. Bestem a og den anden rod.
 

Jeg har indtil videre fundet tre forskellige svar :s


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2009 af Danielras (Slettet)

Indsæt roden, og isoler a. Løs til sidst andengradsligningen på sædvanlig vis.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. marts 2009 af marclinde (Slettet)

 #1 kan du ikke uddybe det lidt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. marts 2009 af richterklanen (Slettet)

Helt som #1:  Hvis du indsætter x = -2 får du: (-2)2 + 6*(-2) + a = 0, dvs. 4 - 12 + a = 0,

hvoraf a =

Du kender nu a i 2.gradsligningen x2 + 6x + a = 0 (den anden rod bliver -4)


Svar #4
04. marts 2009 af sweeti14 (Slettet)

Tak :)


Svar #5
04. marts 2009 af sweeti14 (Slettet)

Hvad så hvis man skal lave dem her om til andengradsligninger:

1) 3x^2-3x=0

2) 8x^2+4x=0

3) -½x^2=14x

4) 4x^2=100

5) 4x^2+12=0

6)5x^2-30=0
 


Skriv et svar til: Andengradsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.