Matematik
Terminsprøve i morgen!! Hjælp - Stamfunktion
Hej allesammen.
Jeg behøves akut hjælp, da jeg skal til terminsprøve i morgen.
Under emnet 'integrafregning' kan jeg ikke finde ud af, hvordan man finder stamfunktionen af en funktion. Er der nogen der kan forklare mig dette, på en måde, så jeg forstår det? :)
Hvad er stamfunktionen til ex. x^3 ??
Tusind tak på forhånd. Håber der er nogle der vil hjælpe mig. :)
Svar #2
05. marts 2009 af stassen (Slettet)
til dit eksempel med x^3 er stamfunktionen 1/4 x^4
Den generelle formel er: f(x) =x^n => F(x) = 1/n+1 * x^n+1
Håber det hjælper ellers kan jeg godt uddybe
Svar #3
05. marts 2009 af StineMaj (Slettet)
Tusind mange gange tak! Jeg er med - lige hvad jeg manglede :)
Kan du eventuelt hjælpe mig med dette spørgsmål:
∫20 x3 dx ?
Altså bestemmelse af integralet - (Skal læses med et interval fra 0-2)
Så er jeg nemlig helt med :-)
Svar #4
05. marts 2009 af stassen (Slettet)
Der skal du først finde en stamfunktion, som var 1/4 x^4.
Du skal så nu sætte de to grænseværdier (2 og 0) ind på x'ets plads og regne det ud. Resultatet bliver så:
1/4 * 2^4 - 1/4 * 0^4 = 1/4 * 16 = 4
Der har jeg regnet stamfunktionen ud med øverste grænseværdi (2) og trukket stamfunktionen med nederste grænseværdi (0) fra.
Skriv et svar til: Terminsprøve i morgen!! Hjælp - Stamfunktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
