Matematik

Differentation

06. marts 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Jeg kan simpelthen ikke se, hvordan denne funktion skulle kunne blive dette differentieret. Jeg ville få den til noget helt helt andet. Kan i forklare mig hvorfor?
F(x)=((x^2)+x+2)/(x-1)
F’(x)= ((x^2)-2x-3)/((x-1)^2)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2009 af peter lind

Nu har du ingen mellemregninger med, så jeg kan ikke se hvad du gør galt. Du skal bruge reglen for differentiation af en brøk, hvilken giver i tælleren (x2+x+2)'(x+1) -(x2+x+2)(x-1)'. Nævneren er korrekt.


Svar #2
06. marts 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Altså den dette er det korrekte:

F(x)=((x^2)+x+2)/(x-1)
F’(x)= ((x^2)-2x-3)/((x-1)^2)
 

Men når jeg selv prøver at regne mig frem til differentionen, får jeg noget helt andet!

Jeg får F'(x)=2x/(x-1)^2?.. eller ja, jeg er overhovedet ikke sikker på hvordan jeg skal gribe den an.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2009 af peter lind

I udtrykket (x2+x+2)'(x+1) -(x2+x+2)(x-1)' Prøv første at foretage differentiationen  for de led, der skal differentieres og sæt det ind. Lad være med at foretage dig noget andet. Skriv det ned. Derefter gang paranteserne igen uden at foretage dig andet skriv det ned. Derefter trækker du sammen på leddene. Hvis du derefter ikke har fået det rigtige resultat så vend tilbage med hver af de enkelte mellemregninger, så jeg evt. kan se hvad der er galt. Under alle omstændigheder gå langsomt frem. På den måde falder sandsynligheden for fejl.


Skriv et svar til: Differentation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.