Matematik

differentialligninger

08. marts 2009 af hahalol (Slettet)

hvordan finder man løsningen til denne differentialligning?:

dy/dx= 2(x+1)*kvadratrod af y

..

jeg forsøgte med seperation af de variable og kom frem til denne forskrift: y=e^x^2+x+c

men min lærer har rettet det som en fejl..

hvad er jeres forslag? er det seperation af de variable man skal bruge her?


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

hmm mener godt man kan benytte seperation af de variable. Prøver lige at lege med vender snart tilbage


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Hvis du skriver den sådan her: y (-1/2) dy = (2x+2)dx, så skulle det være nemmere


Svar #3
08. marts 2009 af hahalol (Slettet)

#2

Hvis du skriver den sådan her: y (-1/2) dy = (2x+2)dx, så skulle det være nemmere

ja det er også det jeg har gjort


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Så integrer på begge sider og brug på venstre side, at ∫xn=(xn+1)/(n+1). Husk også konstanten.


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

yes så kommer det også til at passe

da du får :

efter at have integreret 2*√y = x^2+2x+c

så får du at √y = x^2/2+x+c1


Brugbart svar (1)

Svar #6
08. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Så får du: y=0,25*x4+x3+0,25*c*x2+x2+c*x+0,25*c4


Skriv et svar til: differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.