Matematik

Andengradslingning der driller

09. marts 2009 af hujaha (Slettet)

Hej :)

Jeg sidder med en matematik opgave som jeg slet ikke forstår !

Der står følgende i opgavebeskrivelsen:

"Bestem den sammenhæng der er mellem tallene a og b, når andengradsligningen har netop én løsning"

ax2 + 2x + c = 0,          ,       a≠0

Men jeg forstår ikke rigtig hvad jeg skal gøre. Håber at nogen kan hjælpe.

Mvh

Niklas


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2009 af ibibib (Slettet)

Benyt at d = 0 til at beregne sammenhængen.


Svar #2
09. marts 2009 af hujaha (Slettet)

jamen jeg fatter slet ingenting. der står jo ikke noget b i ligningen så hvordan skal jeg dog beregne en sammenhæng mellem a og b ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts 2009 af mathon

"Bestem den sammenhæng der er mellem tallene a og c, når andengradsligningen har netop én løsning"

d = b2 - 4ac = 0

22 - 4ac = 0

4 - 4ac = 0

1 - ac = 0

a*c = 1


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. april 2009 af aysenur1 (Slettet)

hvad står d for?


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. april 2009 af aysenur1 (Slettet)

Har fundet ud af det:)


Skriv et svar til: Andengradslingning der driller

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.